skip to Main Content
Menu

Támogatási lehetőségek

tao
1%
Pártolói jegyek
adomány

Néhány éve létezik egy lehetőség a nyereséges gazdasági társaságok számára, hogy kiemelt módon támogathassák a kultúrát – azon belül pedig meghatározott előadóművészeti szervezeteket. A társasági adóról szóló törvény (Tao. tv. 24/A § (3.) bekezdés) lehetővé teszi, hogy az adóalanyok a fizetendő társasági adójuk terhére nyújtsanak támogatást.
2015 óta lehetősége van arra is a gazdadági társaságoknak, hogy a NAV-nak évközben befizetett adóelőleg illetve adó összegéről rendelkezzenek adóbevallásukban, hogy milyen előadó-művészeti szervezetet szeretnének támogatni. Ebben az esetben a támogatást közvetlenül a NAV teljesíti a támogatott részére a támogató befizetett adójának terhére, és egyúttal a társaság adófolyószámláján írja jóvá az adókedvezményeket.
Az idén májusban esedékes 2016-os évi TAO bevallás terhére is van még lehetősége a társaságoknak támogatást nyújtani illetve évközben folymatosan a havi- és negyedéves adóelőleg feltöltési kötelezettség kapcsán is van mód a támogatásra.
Fontos kiemelni, hogy a kedvezményezett célokra tett felajánlások nem járnak többletköltséggel a vállalkozások számára, mivel a támogatás teljes összege levonható a fizetendő társasági adóból, sőt a támogatás egyéb ráfordítás címén költségként is elszámolható vagy egy része adójóváírásként érvényesíthető. A támogatás nemcsak az adott évi társasági adót, hanem a támogatás évét követő adóévben esedékes adóelőleg összegét is csökkenti.
Ahogy az előadó-művészeti szervezetek többségének, így a Pintér Béla és Társulatának is az egyik legjelentősebb bevételi forrásai a társasági adókedvezményre jogosító támogatások, melyek ahhoz kellenek, hogy az elmúlt évekhez hasonló színvonalú produkciók születhessenek színházunkban.
Ezért előadásaink létrehozásához és a színház működtetéshez keresünk most olyan céges támogatókat, akik társasági adókedvezményre jogosító támogatást tudnának nyújtani a Pintér Béla és Társulata részére a 2017-es évben. A Pintér Béla és Társulata működését a Szkéné Színházon keresztül támogathatják.
Amennyiben lehetőséget lát támogatás nyújtására vagy további információra, pontos részletekre lenne szüksége, kérjük, írjon a nemeth.adam@muhasz.bme.hu e-mail címre.

Tisztelettel,
Németh Ádám
ügyvezető
Szkéné Színház

Köszönjük, ha személyi jövedelemadója 1%-ával támogatja a Pintér Béla és Társulatát!
Adószámunk: 18245426-2-43

pártolói jegyek 7.000 és 12.000 Ft-os értékben kaphatók. A pártolói jegy megvásárlása, amellett, hogy a Pintér Béla és Társulata működését támogatja, a Szkéné Színházban a vásárló által választott hely foglalására jogosítja a pártolói jegy tulajdonosát az általa választott előadásra. Az Átrium Színházban az 1-4. sor közepét tartjuk fenn a pártolói jegyeket vásárlóknak.

Bővebb információ:
Bendák Mónika
Tel: +36 30 338 3987

Feltöltés alatt

Back To Top