skip to Main Content
Menu

Támogatási lehetőségek

tao
1%
Pártolói jegyek
adomány

Kedves Barátunk!

Bizonyára értesültél róla, hogy a Parlament 2018. november 13-án elfogadta a Gazdasági Bizottság törvénymódosítási javaslatát, melynek értelmében az előadóművészeti szervezetek a továbbiakban nem vehetik igénybe a TAO-támogatást.
Ez azt jelenti, hogy már a 2018-as év jegybevétele után igényelhető, és a költségvetésünkbe kalkulált támogatással sem tudunk élni. A támogatási rendszer átalakításáról még nem kaptunk megnyugtató információt. Előreláthatóan ennek kidolgozása hosszabb időt vesz majd igénybe. A helyzet jelenlegi állása szerint azonban ezt nem tudjuk megvárni, és eredményét előre nem is láthatjuk.
Puszta fennmaradásunk és további működésünk érdekében – egyéb megszorító intézkedések mellett – minden játszóhelyünkön kénytelenek vagyunk jegyárat emelni.
Azon vagyunk, hogy továbbra is tudjunk játszani és új előadásokat létrehozni. Ha a kultúrafinanszírozás döntéshozói hosszú távon megbízható és kiszámítható támogatási rendszert dolgoznak ki, aminek alapján biztosítva látjuk működésünket, a lehetséges keretek között csökkenteni fogjuk a jegyárakat.
Addig is köszönjük megértésed és támogatásod:
a Pintér Béla és Társulata

Köszönjük, ha személyi jövedelemadója 1%-ával támogatja a Pintér Béla és Társulatát!
Adószámunk: 18245426-2-43

A korábbi évekhez hasonlóan társulatunkat ebben az évadban is támogathatod pártolói jegyek vásárlásával, melyek a Szkéné és Átrium Színházakban 7.000 és 12.000 Ft-os értékben, a Fészek Művészklubban 8.000 és 12.000 forintos értékben kaphatók. A pártolói jeggyel rendelkezők maguk választhatnak helyet a Szkéné Színházban és a Fészek Művészklubban a kiszemelt előadásra, így érkezéskor névre szólóan lefoglalt helyeik várják őket. Az Átriumban az 1-4. sor közepét tartjuk fenn a pártolói jegyeket vásárlóknak.
Ezzel kapcsolatos további információkért Bendák Mónikát keresheted az alábbi telefonszámon: +36 30 338 3987 vagy a jegy@pbest.hu e-mail címen.

Adomány

Amennyiben Társasága adományt szeretne adni közhasznú társulatunknak, akkor azt bármikor megteheti a 12010501-00147825-00100000 bankszámlaszámra történő utalással. Az általunk kiadott igazolással az adomány összege a vállalkozás érdekében felmerült költségnek minősül.

A Társaságot a támogatási összeg 20 százalékának megfelelő adóalap-kedvezményre jogosítja fel, azonban ez nem haladhatja meg az adózás előtti eredmény összegét. A 20 százalékos kedvezményhez nincs szükség előzetes írásos megállapodásra, ezért az adomány átutalása után az igazolást társulatunk automatikusan postán megküldi, amennyiben az adomány átutalásakor a közleményben feltüntetik az adományozó társaság adószámát.

Tartós adományozási szerződés esetén a támogatás 40 százalékának megfelelő adóalap-kedvezményt érvényesíthet a támogató cég. Tartós adományozással kapcsolatos szerződéskötési szándékkal kapcsolatosan forduljon Inhaizer Gyula munkatársunkhoz. pbest@pbest.hu + 3630 338 3972

Amennyiben magánszemélyként szeretne adományt adni közhasznú társulatunknak. akkor azt bármikor megteheti a 12010501-00147825-00100000 bankszámlaszámra történő utalással. Az utalás során, kérjük, írja be a megjegyzés rovatba, hogy adomány.

Back To Top