fbpx skip to Main Content
Menu

Költözünk! Átrium – szeptembertől újratöltve

Átrium – szeptembertől újratöltve
2024 szeptemberétől egy olyan új kollaboráció költözik az Átriumba, mely az épületben nem ismeretlen társulatok partneri együttműködésére épül. A Pintér Béla és Társulata, a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció és az Orlai Produkciós Iroda közös nevezője egy elsősorban produceri alapú működési modell kialakítása, és ezáltal egy megbízható alapokon nyugvó, de a független előadó-művészeti terület számára is nyitott befogadóhely működtetése. Cél az intézmény elmúlt 12 évének színházi hagyományaihoz és szakmai sikereihez méltó színvonalas és sokszínű, a minőségre garanciát vállaló műsor-politika összeállítása, igazodva a Margit-negyed lokális igényeihez és az épület adta lehetőségekhez. A menedzsmenti gondolkodás mellett, ami művészetileg közös hívószó a különböző előadásokat jegyző szervezetek munkájában, a kortárs magyar szöveg fontossága és népszerűsítése, valamint az aktuális társadalmi és hétköznapi jelenségekre való érzékeny reagálás. Középtávon cél a partnerek által közösen létrehozott koprodukciók bemutatása, kortárs dráma pályázat kiírása és szakmai rendezvények szervezése is, melyek mind hozzájárulhatnak majd az Átrium brand továbbépítéséhez.
Június végével búcsúzunk tehát az Uprendezvénytértől, ami több mint öt éven át adott otthont számos előadásunknak. Ezúton is köszönünk mindent az újpesti kollégáknak, üzemeltetőknek és fenntartóknak! Utolsó újpesti előadásainkra jegyek még kaphatók, online jegyvásárlás: http://pbest.jegy.hu
Végezetül pedig társulatunk nevében sok sikert és kitartást szeretnénk kívánni a továbbiakhoz az Átrium júliusban leköszönő üzemeltetőinek, a Kultúrbrigádnak. Őszintén reméljük, hogy megtalálják a lehetőséget arra, hogy folytathassák azt, amiért az elmúlt években szívükkel-lelkükkel dolgoztak.
További részletek a következő évadunkkal kapcsolatban hamarosan!
Back To Top