fbpx skip to Main Content
Menu

Jegyek kaphatók! Új helyszínen a Parasztopera és A 42. hét

A Pintér Béla és Társulata repertoárjának két alapdarabja új helyszínen látható februártól. Jóval túl a 300. előadáson a Parasztopera, és már a 100. előadás fölött A 42. hét most egészen új térben látható majd.

“Pintér Béla és Darvas Benedek Parasztoperája egészen megdöbbentő, katartikus hatású mixtúrája drámának és komédiának, görög sorstragédiának és magyar népkincsnek, népdaloknak és slágereknek, pesti szlengnek és szófukar balladának, trágárságnak és költészetnek, és mindez még kap egy rafinált, játékos és ironikus pintérbélás árnyalatot.” (Stuber Andrea – Criticai Lapok)

a42het

A 42. hét a halál és az élet különböző megjelenéseit vizsgálja, a hétköznapok halálos unalmától, a torkunkba gombócot, gyomrunkba görcsöt, térdünkbe remegést hozó felkavaró fordulatokig. (…) Pintér Béla drámája kiforrott, jó ritmusú, jó humorú, banális és megrendítő sorstragédia, a végzet sodorta események láncolata, amelynek csúcspontja, beteljesülése nem a tragikus halál, hanem éppen az élet, a reményteli, az ámító, a fordulatos, a gyönyörű, a keserves élet.”
(Fehér Anna Magda – Ellenfény)

Az UP Újpesti Rendezvénytér színházterében a nagy klasszikusok is újként hatnak. Ahogy a szerző-rendező Pintér Béla írja a Parasztoperáról:
Akinek tetszik, nézze meg többször is!
Akinek nem tetszik, nézesse meg magát!”

   A 42. hét – február 12. és 13.   Online jegyvásárlás kezelési költség nélkül

   Parasztopera – március 4. és 5.   Online jegyvásárlás kezelési költség nélkül

UP Újpesti Rendezvénytér 1042 Budapest, Szent István tér 13-14.
Megközelíthető:
M3-as metró (Újpest Központ megálló)
Villamos 12, 14
Busz 25, 96, 120, 147, 170, 196, 196A, 220, 270

Back To Top

Októberi és novemberi jegyek már kaphatók!