fbpx skip to Main Content
Menu

TAO és működés

Kedves Barátunk!

Bizonyára értesültél róla, hogy a Parlament 2018. november 13-án elfogadta a Gazdasági Bizottság törvénymódosítási javaslatát, melynek értelmében az előadóművészeti szervezetek a továbbiakban nem vehetik igénybe a TAO-támogatást.
Ez azt jelenti, hogy már a 2018-as év jegybevétele után igényelhető, és a költségvetésünkbe kalkulált támogatással sem tudunk élni. A támogatási rendszer átalakításáról még nem kaptunk megnyugtató információt. Előreláthatóan ennek kidolgozása hosszabb időt vesz majd igénybe. A helyzet jelenlegi állása szerint azonban ezt nem tudjuk megvárni, és eredményét előre nem is láthatjuk.
Puszta fennmaradásunk és további működésünk érdekében – egyéb megszorító intézkedések mellett – minden játszóhelyünkön kénytelenek vagyunk jegyárat emelni.
Azon vagyunk, hogy továbbra is tudjunk játszani és új előadásokat létrehozni. Ha a kultúrafinanszírozás döntéshozói hosszú távon megbízható és kiszámítható támogatási rendszert dolgoznak ki, aminek alapján biztosítva látjuk működésünket, a lehetséges keretek között csökkenteni fogjuk a jegyárakat.
Addig is köszönjük megértésed és támogatásod:
a Pintér Béla és Társulata
Back To Top

Már kiváltható a 2023/2024-es évadra szóló támogatói tagság!